Gemarineerde & gegrilde ribbetjes met gekonfijte raapjes
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
1 kg vleesribbetjes honingmosterd kruiden 1 el rietsuiker 2 busseltjes verse raapjes 1/2 liter kippenbouillon zwarte peper uit de molen & zout
marinade:
snuifje grof zout
zwarte peper
tijm
mosterdzaad oregano
rozemarijn
scheutje olijfolie
Maak de marinade door alle ingrediënten in de vijzel fijn te stampen, borstel hiermee het vlees in en zet een uurtje in de koelkast.
Grill de ribbetjes 2 minuten aan elke kant op de grillpan of grill, bestuif ze nadien met de honingmosterd kruiden.
Zet ze tenslotte nog ongeveer 15 tot 20 minuten (tot ze gaar zijn naar wens) in een voorverwarmende oven van 180°.
Schil ondertussen de raapjes en snij ze in vier, stoof ze voorzichtig aan in boter zonder dat ze kleuren, kruid met peper, wat zout en een eetlepel rietsuiker en bevochtig met wat kippenbouillon.
Laat hierin in ongeveer 15 minuten gaar worden.
Schik alles op grote warme borden en lepel er het kookvocht van de raapjes over.
Lekker met gestoomde krieltjes.
|