Komkommersalade op z´n Thaisxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten
1 komkommer wat blaadjes sla 1 rode paprika 30 gram ongezouten pinda´s Dressing: 2 el citroensap 1 el Thaise vissaus 2 tl gehakte korianderblaadjes 2 theelepels pindakaas 1 theelepel sambal
Komkommer schillen.
In de lengte doormidden snijden en zaadlijsten met een lepel verwijderen.
Komkommer in 1 cm brede halve maantjes snijden.
Paprika wassen, zaadjes en zaadlijsten verwijderen en in smalle repen snijden.
Sla wassen en goed drogen. Platte schaal bedekken met de slablaadjes.
Leg nu de reepjes paprika langs buitenste rand van de schaal en de komkommermaantjes in het midden van de schaal.
Strooi de pinda´s over de komkommer.
Klop een dressing van de citroensap, vissaus, koriander, pindakaas en sambal.
Druppel de dressing over de salade en serveer de salade direct. Lekker bij de nasi, bami of elk ander Oosters gerecht.
|