Bont konijnenslaatje met dragonsausxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
4 konijnenbillen 4 artisjokbodems (gesteriliseerd) 12 asperges 1 krop ijsbergsla 1 krop radicchio rosso 100 g champignons 10 cl dragonazijn 3 cl olijfolie (extra vierge) 5 g suiker peper zout 10 g boter (bakboter)
De konijnenbillen gaarkoken, laten afkoelen en het vlees in reepjes verdelen.
De asperges schillen, beetgaar koken en in stukken snijden.
De champignons schoonmaken, in vieren verdelen en eventjes laten stoven in wat boter.
De artisjokbodems laten uitlekken en in stukjes verdelen.
De schoongemaakte ijsbergsla en radicchio in een slakom schikken en er de rest van de ingrediënten over verdelen.
Een pittige vinaigrette bereiden met de olie, de dragonazijn, een snuifje suiker, peper en zout. Hiermee het slaatje besprenkelen.
Tongscharfilets met groene peper en witloofflan
Ingrediënten voor 4 personen
1000 g tongscharfilet 6 stronkjes witloof 2 eieren 3.5 dl room 50 g boter (roomboter) 1 eetlepel peperbolletjes (groen) 1 eetlepel bieslook (fijngehakt) 4 eetlepels citroensap paprikapoeder nootmuskaat peper zout 30 g boter (bakboter)
De tongscharfilets oprollen, velzijde naar binnen en van kop naar staart, ze blijven dan vanzelf opgerold.
De tongscharrolletjes in een beboterde magnetronschaal schikken, op smaak brengen met zout, bestrooien met de groene peperbolletjes, overgieten met drievierde van de room, afdekken en twee minuten laten garen bij 850 W.
De tongscharrolletjes uit de schaal halen en warm houden.
Het pocheervocht inkoken en van het vuur de saus binden met klontjes koude roomboter.
Het witloof wassen, schoonmaken en fijnsnijden.
Op smaak brengen met peper, zout, nootmuskaat en citroensap.
In een beboterde magnetronschaal leggen en drie minuten afgedekt verhitten bij 850 W. Daarna goed laten uitlekken.
De eieren loskloppen met de resterende room en kruiden met peper, zout en paprikapoeder. Beboterde schaaltjes vullen met het gestoofde witloof en hierop het eimengsel gieten.
De witloofflan zeven minuten verhitten bij 500 W.
De witloofflan op het midden van een warm bord storten, de tongscharrolletjes errond schikken en de saus erover lepelen.
Versieren met paprikapoeder en gehakt bieslook.
IJstaart
Ingrediënten voor 4 personen
200 g boter (roomboter) 150 g suiker 2 zakjes vanillesuiker 6 eieren 5 dl room 50 g bitterkoekjes (macarons)
Boter, de beide soorten suiker en de room in een pan doen, op een zacht vuurtje goed mengen.
Laten afkoelen tot het mengsel lauw is.
Er de eieren bijvoegen en mixen.
Gedurende 2 uur in de diepvries zetten en mixen.
De koekjes (dit mogen ook kokoskoekjes zijn) in stukjes breken en uitstrooien in een cakevorm.
Er het mengsel uit de diepvriezer overgieten.
Alles 24 uur in het diepvriesvak van de koelkast zetten.
Een uur voor het serveren de ijstaart uit de diepvriezer halen.
Een in heet water gedrenkte handdoek rond de cakevorm leggen.
De ijstaart storten op een serveerschotel.
De taart desgewenst versieren met toefjes slagroom, stukjes fruit en kokoskoekjes.
|