Gepofte nieuwe aardappelen met ei-kaasboterxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten:
100 g boter of margarine
5 eieren
zout
cayennepeper
worcestershiresaus
1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
8 nieuwe aardappelen
boter of margarine om in te vetten
Bereiding:
De boter of margarine zachter laten worden. Ondertussen de eieren hard koken, ze pellen en de dooiers eruit wippen (eiwitten worden niet gebruikt, maar u kunt ze later fijnhakken en over een salade strooien).
De dooiers zeer fijn maken met een vork en ze, samen met wat zout, cayennepeper, enkele druppels worcestershiresaus en de kaas door de boter roeren.
Koel wegzetten. De aardappelen schoonborstelen, droog maken en ze in een stukje ingevet aluminiumfolie wikkelen.
De aardappelen op het rooster in het midden van een hete oven (210°C) plaatsen en ze in ± 50 minuten gaar laten worden. De aardappelen kruislings inkerven en ze iets indrukken, zodat het kruim een beetje loskomt. In elke inkerving een klontje ei-kaasboter leggen en de aardappelen in het folie opdienen.
|