Gevulde courgettes met ham en roomkaas xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten
2 grote courgettes zout, peper 2 eetlepels gehakte basilicum 1 ui 1 eetlepel boter 200 gram reepjes achterham 2 vleestomaten 125 gram roomkaas (bijvoorbeeld Mon Chou) 75 gram geraspte belegen kaas
Oven voorverwarmen op 200°C..
Courgettes in de lengte halveren en met een lepel uithollen.
Het vruchtvlees in stukjes snijden en even opzij zetten.
Courgettes in ruim kokend water 4 minuten koken en goed laten uitlekken.
Ovenschaal invetten.
Courgettes hierin leggen.
Boter verhitten in een koekenpan en hierin de gesnipperde ui glazig fruiten.
Roomkaas hierop laten smelten.
Tomaten ontvellen door ze even in kokend water te leggen en daarna direct heel koud af te spoelen.
Pitjes en vocht van tomaten verwijderen en tomaten in kleine blokjes snijden.
Tomaten en ham bij de ui met roomkaas voegen.
Basilicum, peper en zout naar smaak toevoegen.
Courgettehelften hiermee vullen.
Bestrooien met geraspte kaas. ± 30 minuten bakken in het midden van de voorverwarmde oven. Lekker met rijst.
|