Kaneelmuffins
ingrediënten 250 gram bloem 3 tl bakpoeder 1 groot ei 150 gram suiker 1 pakje vanillesuiker 8 el zonnebloemolie 150 ml halfvolle biogarde, maar met melk, yoghurt, karnemelk of zure room gaat het ook zonnebloemolie om in te vetten 3-4 tl kaneelpoeder
Muffinplaat invetten met zonnebloemolie of papieren bakvormpjes in de holtes zetten.
Zonder plaat kun je 2 papieren vormpjes in elkaar zetten en op een bakplaat opstellen.
Oven alvast voorverwarmen op 180 graden C. (hetelucht 160 graden C.). Bloem met bakpoeder mengen.
Het ei in een kom klutsen.
Er de suiker, dan de vanillesuiker, olie, kaneelpoeder en biogarde doorheen roeren.
Beetje bij beetje het gezeefde meel doorroeren.
Met het beslag de vormpjes vullen en de muffins 20-25 minuten in het midden van de oven bakken.
Ze daarna nog even met rust laten, uit de vormpjes bevrijden en warm of gekoeld eten.
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
|