Kalfstong met mosterdsausxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen:
2 kalfstongen 1 grote ui het wit van een dikke prei 3 wortelen
5 stengels groene selder 1 laurierblad
1 takje tijm 4 kruidnagels
1 el zwarte peperkorrels 1 el graanmosterd
1 el kappertjes 40 g boter
40 g bloem zwarte peper uit de molen & zout
Zet de kalfstongen de avond van tevoren in koud gezouten water, spoel ze de dag zélf af onder stromend water en leg ze in een ruime pan.
Snijd de prei, selder en wortelen in grove stukken, bestrijk de ui met de kruidnagels en voeg dit alles, samen met de laurier, tijm, snuifje zout en de peperkorrels bij het vlees.
Voeg koud water toe tot alles onder staat en breng aan de kook.
Draai het vuur lager en laat in ongeveer anderhalf tot 2 uur gaar worden.
Neem de tongen uit de pan, zeef de bouillon en doe deze terug in de pan, hou warm.
Verwijder het vel van de kalfstongen en snij het vlees in mooie schijfjes.
Hoe ze nog even warm in de bouillon.
Smelt voor de saus de boter en voeg de bloem eraan toe, schep nu bouillon toe en roer flink met de garde tot er een mooi gladde saus ontstaat.
Roer er de mosterd en kappertjes door en breng indien nodig verder op smaak.
Verdeel de plakken kalfstong op warme borden en lepel er het mosterdsaus over.
Lekker aardappelpuree en al denté gekookte peultjes.
|