Gebakken bonenxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten
100 gr. spekreepjes
250 gr. gemengd gehakt
1 el paprikapoeder
1 teentje knoflook gesnipperd
1 rood pepertje gesnipperd
1 pot witte bonen in tomatensaus
1 pot bruine bonen
1 blikje tomatenpuree (140 gr.)
25 gr. extra pure chocolade geraspt
5 bosuitjes in ringetjes
Bak de spekreepjes in een ruime pan knapperig uit.
Voeg het gehakt, het paprikapoeder, knoflook en pepertje toe en bak het gehakt al omscheppend bruin en rul.
Voeg de witte en bruine bonen toe en bak ze al omscheppend 3 minuten op een hoog vuur.
Voeg de tomatenpuree, de chocolade en 3 dl heet water toe en laat de bonen op een laag vuur 10 minuten pruttelen.
Schep de bosui door de bonen en warm ze kort mee.
|