Varkensstoverij met wintergroentenxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen:
800g varkens stoofvlees 6 raapjes ¼ kleine knolselder ¼ savooikool 4 dikke wortelen 2 uien 1 fles donker tafelbier (75cl) bloem takje tijm, 2 laurierblaadjes, takje rozemarijn boter zwarte peper uit de molen en zout
Bereiding
Maak alle groenten schoon, snij de savooikool in reepjes, de wortelen in schijfjes, de ui, raapjes en knolselder grof.
Blancheer alle groenten met uitzondering tot de ui, vijf minuten.
Giet af en spoel onder koud stromend water, hou opzij.
Smelt een flinke klont boter en bak hierin de vleesbrokken mooi aan.
Strooi er op het einde de grofgesneden uien aan toe en laat even meestoven.
Bestooi nu het vlees met wat bloem en meng goed onder elkaar.
Blus met de helft van het bier en maak alle aanbaksel los, voeg tijm, laurier en rozemarijn toe en breng aan de kook.
Kruid met peper en zout en giet bier bij tot alles onderstaat.
Dit mag nu zo'n uurtje zachtjes sudderen (tot het vlees boterzacht is) voeg halverwege de groenten toe en laat zachtjes gaar worden.
Serveer met gekookte aardappeltjes.
|