Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    21-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Bonensalade met hamxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    300 g ham
    600 g prinsessenboontjes
    4 eieren
    4 tomaten
    4 cl olijfolie (extra vierge)
    2 cl azijn
    peper
    zout
    3 eetlepels bieslook (fijngehakt)

     

    De dikke plak ham verdelen in kubusjes.

    De boontjes beetgaar koken in lichtgezouten water.

    Afgieten en laten schrikken onder een straal koud water.

    Goed laten uitlekken.

    De eieren koken, laten schrikken in koud water en pellen.

    De tomaten pellen, ontpitten en in reepjes snijden.

    Alle ingrediënten in een glazen kom doen en op smaak brengen met zout en peper.

    Een vinaigrette maken met olie, azijn, peper, zout en fijngehakt bieslook.

    Een twintigtal minuten voor het opdienen over de salade gieten.

     

    Tip: bij deze salade kunnen ook enkele gaargekookte en in plakken gesneden aardappelen worden toegevoegd.

     

     

    Lamsplakjes met couscous

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    500 g lamsbout
    125 g couscous
    1 wortel
    2 uien
    50 g rozijntjes
    75 g gedroogde abrikozen
    1 eetlepel honing (vloeibaar)
    4 cl olijfolie (extra vierge)
    50 g boter (bakboter)
    peper
    zout
    1 Spaans pepertje (piment)
    1 potje saffraanpoeder
    kaneelpoeder
    0.1 dl cider
    2 cl frambozenazijn
    1 dl vleesbouillon
    30 g amandelschilfers
    1 eetlepel sinaasappelschil (geconfijt)
    200 g druiven (ontpit)

     

    De lamsbout in niet te dikke schijven snijden.

    Deze verder verdelen in lange reepjes.

    De olie en de boter verhitten in een braadpan.

    Hierin de lamsreepjes aanbakken.

    Kruiden met peper en zout, kaneelpoeder en de honing.

    De vleesbouillon toevoegen, even omroeren en verder laten gaarsudderen.

    De uien pellen en fijnsnijden.

    De wortel spoelen en schrapen en in schijfjes of blokjes verdelen.

    De ui en de wortel gaarstoven in een mengsel van olijfolie en boter.

    Tijdens het stoven een beetje water toevoegen.

    Van het vuur nemen, de rozijntjes en de abrikozen bijvoegen en laten zwellen.

    De couscous koken volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

    Het saffraanpoeder bijvoegen en vervolgens het groenten-vruchtenmengsel erdoor mengen. Het geheel warm houden.

    Een kwartier voor het opdienen de azijn en de in stukjes gesneden gekonfijte sinaasappelschil toevoegen en goed mengen.

    Vlak voor het opdienen de ontpitte druiven en de amandelen toevoegen.

    Het vlees en de couscous apart serveren.

     

     

    Chocoladetruffels

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    200 g boter (roomboter)
    250 g chocolade (puur)
    0.6 dl melk (halfvol)
    3 eierdooiers
    100 g suiker
    2 eetlepels cacaopoeder

     

    De melk in een pannetje gieten.

    De chocolade raspen, bij de melk voegen en smelten op een laag vuurtje.

    De boter smelten in een pannetje maar zeker niet laten koken.

    Onder voortdurend roeren de gesmolten boter met een houten lepel en op een zacht vuurtje bij de gesmolten chocolade gieten.

    Suiker en eierdooiers schuimig kloppen en door het boter-chocolademengsel spatelen.

    Laten afkoelen in een diepe schaal.

    Truffels rollen van het mengsel en door cacaopoeder rollen.

    Gedurende 24 uur laten opstijven in de koelkast.

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!