Duo van Spaanse risotto& gegrilde Gamba's
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen:
16 gamba's 400g risottorijst, type Arborio 1 gele, groene en rode paprika 1 dikke vleestomaat 100g doperwtjes, diepvries 1 rode ui, fijngesnipperd 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd 1 glas droge witte wijn, 3 dl visbouillon (blokjes) saffraan, verse koriander olijfolie zwarte peper uit de molen en zout
Werkwijze
Ontdoe de gamba's van hun "jasje" maar laat het staartstukje eraan (presenteert mooier), verwijder ook het darmkanaaltje, hou opzij.
Ontpit de paprika's en snij ze in blokjes, doe hetzelfde met de vleestomaat.
Zet de saffraandraadjes in een weinig lauw water.
Verhit een flinke scheut olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook, voeg de rijst toe en roer tot alle olie is opgenomen.
Blus met de witte wijn en laat al roerend volledig inkoken.
Voeg nu beetje bij beetje bouillon toe en laat zo al roerend in ongeveer 20 minuten gaar worden, voeg halverwege de paprika's, tomaat stukjes en doperwtjes toe, roer er ook de saffraan onder en breng op smaak.
Grill de gamba's.
Serveer deze Spaanse risotto in diepe borden en schik er de gamba's bovenop, versier eventueel met wat verse koriander.
Lekker met een zelfgemaakte komkommer salade.
|