Stoemp van andijvie & ham met gegrilde kippenworst
Ingrediënten voor 4 personen:xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
4 kippenworsten 1 andijvie 4 porties aardappelen 200g gekookte ham (in blok) 1 bosje peterselie 1 ei nootmuskaat 1 dl room of roomvervanger olijfolie peper & zout
Bereiding
Snijd de mooiste bladeren van de andijvie in reepjes en was ze grondig, laat uitlekken en hou opzij.
Snijd de ham in kleine blokjes.
Kook de aardappelen gaar, stoof ondertussen de andijvie in wat boter, kruid met peper, nootmuskaat en wat zout.
Kruid de kippenworsten en grill ze op de (grill)pan of gril.
Pureer de aardappelen, voeg het ei, room, snuifje nootmuskaat, hamblokjes, gehakte peterselie en tenslotte de andijvie toe, meng alles goed onder elkaar, proef en kruid eventueel bij.
Schep op elk bord een flinke toef andijviestomp en schik er een kippenworst bij.
|