Runderreepjes zoet en pikantxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten
700 g runderreepjes, ongekruid
4 el. zonnebloemolie
zout en peper
2 teentjes knoflook, geperst
4 gemberbolletjes op siroop, fijngehakt
1/2 rode peper, zonder zaadjes, fijngehakt
rasp van 1/2 sinaasappel
1 dl. vers sinaasappelsap
1 el. vloeibare honing
Bereidingstijd: 0-20 minuten Verwarm de olie in een wok of grote koekenpan.
Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi het met zout en peper.
Bak de runderreepjes in twee porties kort en heet aan.
Neem het vlees uit de pan en fruit de knoflook, gember, peper, sinasschilletjes in het braadvet. Blus af met het sinaasappelsap en honing en laat even inkoken, doe de reepjes terug in de saus en schep even om.
Lekker met boontjes en rijst
|