Pladijsrolletjes met Belgische kaasxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
4 pladijzen (van 600 g) 150 g kaas 1 sjalot 1 eetlepel peterselie (fijngehakt) paprikapoeder 100 g boter (bakboter)
De pladijzen (laten) fileren, de filets degelijk spoelen onder stromend water en afdrogen.
Een homogene pasta maken met de kaas, de boter, paprikapoeder en een weinig fijn gehakte peterselie en sjalot.
Per persoon een filet met de pasta bestrijken en er een andere filet opleggen.
Een ovenschotel beboteren en er de porties inleggen, eventueel bestrooien met nog een weinig kaas.
In een voorverwarmde oven, ongeveer 15 à 20 minuten gratineren.
De porties kunnen eveneens in de pan worden gebakken.
Goelasj met aardappelen
Ingrediënten voor 4 personen
800 g stoofvlees 2 uien 1 cl olijfolie (extra vierge) 50 g boter (bakboter) paprikapoeder komijn (gemalen) 4 dl vleesbouillon 4 aardappelen (Charlotte) 1 paprika (rood) 1 paprika (groen) peper zout
Het vlees in blokjes verdelen en aanbakken in een mengsel van olie en boter.
De uien grof snijden en ze mee aanstoven.
Per ui een eetlepel paprikapoeder en een snuifje komijn toevoegen en de vleesbouillon erbij gieten.
Laten sudderen met het deksel op de pan tot het vlees bijna gaar is.
Ondertussen de aardappelen schillen en in blokjes snijden.
De paprika's wassen, de zaadlijsten verwijderen en ze met de aardappelen bij het vlees voegen.
Kruiden met peper en zout en nog 15 minuten laten sudderen.
Opdienen met boerenbrood en gemengde sla.
Appelbeignets
Ingrediënten voor 4 personen
5 appelen (Boskoop) 300 g bloem (tarwebloem) zout 2 eieren 15 g suiker 2 cl arachideolie 30 cl pilsbier 25 g poedersuiker
De appelen schillen, het klokhuis uitboren en de appelen in schijven snijden van ongeveer 1 centimeter.
De appelschijven bestrooien met suiker en eventueel kirsch.
De bloem zeven, zout, suiker, eierdooiers, olie en bier toevoegen.
Het eiwit stijfkloppen en door het deeg mengen.
De appelschijven in dit frituurdeeg draaien en bakken in frituurvet op 175 graden.
De beignets laten uitdruipen en bestrooien met bloemsuiker.
|