Gehaktrollade voor 2 dagenxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten
600 gr. rundergehakt
zout
peper
1 ei
2 sneetjes wittebrood zonder korst
melk
100 gr. geraspte kaas
2 el gehakte peterselie
3 hardgekookte eieren
bloem
50 gr. boter
1/2 dl bouillon
Het gehakt aanmaken met zout, peper, ei, het in de melk geweekte en uitgeknepen brood, de kaas en de peterselie.
Een ovale koek ervan vormen, daarop de gepelde eieren leggen en het gehakt goed om de eieren heenvouwen.
De naad goed glad strijken.
De rollade door bloem wentelen en in de boter aan alle kanten bruin bakken, de bouillon toevoegen en de rollade 45 minuten zachtjes stoven onder af en toe keren.
De helft van de rollade in plakken snijden en warm serveren met de jus apart erbij.
Lekker met Chinese kool en gekookte aardappelen
|