Hamlappen met kerriesausxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten
400g hamlappen
zout
peper
60 gr. boter
1 ui
2 el kerriesaus
1 prei
30 gr. bloem
2 dl bouillon
1 hardgekookt ei
Bestrooi het vlees met peper en zout.
Maak de ui en de prei schoon en snipper deze fijn.
Verhit de boter in een pan en bak hierin het vlees aan alle kanten mooi bruin.
Haal dan het vlees uit de pan en fruit in het achter gebleven bakvet de ui, kerriepoeder en de prei eventjes.
Roer dan de bloem erdoor en giet dan beetje voor beetje de bouillon er door.
Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat.
Leg dan het vlees in de pan en laat alles 20 minuten zachtjes stoven.
Prak het ei fijn en roer dit erdoor.
Voeg zo nodig nog wat peper, zout en kerriepoeder toe.
|