Kipfilet met ananasxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten
400 gr. kipfilet
3 el olie
4 el zoete sojasaus
1 el Citroen sap
1 el sherry
Zout
Peper
2 el olie
klein blikje ananas
teentje knoflook
het ananassap uit het blikje
1 el sherry
Gemberpoeder
maïzena
Het kippenvlees in reepjes snijden.
Een marinade maken van olie, sojasaus, citroensap, sherry, zout en peper en het vlees hierin een uurtje marineren.
Het vlees uit de marinade halen (de marinade bewaren), drogen en in de olie snel aan alle kanten bruin bakken.
De stukjes ananas erbij doen en warm laten worden.
Vlees en ananas op een schotel leggen.
Een teentje knoflook boven de pan uitknijpen.
Het ananassap, sherry en de marinade toevoegen
Zout, peper en gemberpoeder naar smaak toevoegen en het vlees en de stukjes ananas in de saus doen.
Nog enkele minuten pruttelen.
Het sausje met wat aangemaakte maïzena binden.
|