Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    06-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Voorjaarssalade met escalope van kalfsvleesxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 kalfslapjes
    1 wortel
    100 g prinsessenboontjes
    1 eetlepel bieslook (fijngehakt)
    150 g salade-assortiment
    2 theelepels sherry-azijn
    100 g peultjes
    1 ui (rood)
    0.5 paprika (rood)
    1 eetlepel kervel (fijngehakt)
    1 cl olijfolie (extra vierge)

     

    De boontjes beetgaar koken.

    De peulerwten en de in fijne staafjes gesneden wortel blancheren en ze vervolgens blussen in koud water.

    De ui en de paprika in fijne stukjes snijden en samen met de gemengde sla (eikenbladsla, veldsla, krulandijvie) en de kruiden in een aparte kom doen.

    Hierop de rest van de groenten verdelen.

    De kalfslapjes in zeer fijne lamellen snijden en heel even in de hete olijfolie bakken.

    Zodra het vlees klaar is de xérès-azijn toevoegen en het bakken beëindigen.

    Na enkele seconden het nog warme geheel op de salade gieten.

    Opdienen met een aparte vinaigrettesaus.

     

     

    Forel met rabarber

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    600 g rabarber
    1 ui
    2 theelepels suiker
    10 beschuiten
    peper
    zout
    4 forellen
    100 g boter (bakboter)
    1 dl water

     

    Verwijder het blad en schil de rabarberstelen.

    Maak de ui schoon en snijd hem in kleine blokjes.

    Verwarm de oven voor op 200°C (180°C als u een heteluchtoven heeft).

    Smelt de boter en bak de ui lichtjes.

    Voeg de helft van de rabarber toe met een beetje peper en zout, en kook het geheel gedurende een vijftal minuten.

    Vermaal de beschuiten tussen de handen en voeg de beschuitkruimels toe aan de rabarber. Roer het mengsel nog even goed door.

    Vul de aan de buik opengesneden forel met dit mengsel.

    Bak het geheel gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven.

    Kook intussen de rest van de rabarber in met water en een beetje suiker.

    Serveer de forel met de rabarber.

     

     

    Perentaart

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    100 g bloem (tarwebloem)
    80 g suiker
    1 ei
    60 g boter (roomboter)
    6 peren (Conférence)
    40 cl crème de cassis
    500 g passievruchten
    3 dl room
    25 g poedersuiker
    1 sinaasappel
    2 theelepels maïszetmeel

     

    Schil 24 uur vooraf de harde groene conférence-peren.

    Snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis.

    Snijd ieder stuk nogmaals in drieën.

    Overgiet met de cassis en breng aan de kook.

    Laat 5 minuten zachtjes doorkoken.

    Laat de peren in het kookvocht afkoelen.

    Bereid de deegbodem: zeef de bloem op de werkplank en maak een kuiltje in het midden. Strooi de suiker in het kuiltje.

    Breek het ei op de suiker in het kuiltje.

    Snijd de boter in kleine blokjes.

    Schik de boterblokjes rond het kuiltje.

    Hak de boter met behulp van twee messen door het bloemmengsel.

    Kneed met koele handen het geheel tot een stevig deeg.

    Maak er een bal van en wikkel in folie.

    Laat ongeveer twee uur rusten in de koelkast.

    Bestrijk de taartvorm met boter.

    Rol het deeg uit, leg het in de taartvorm en druk de randen zorgvuldig aan.

    Snijd de randjes gelijk.

    Doorprik de deegbodem met een vork.

    Bak de taartbodem gaar op 175°C gedurende 35 à 40 minuten.

    Haal uit de oven en ontvorm.

    Laat op een taartrooster afkoelen.

    Schil de sinaasappel en blancheer de sinaasappelschillen.

    Maak de passievruchten leeg.

    Haal het sap door een zeef.

    Breng het sap met de suiker aan de kook.

    Laat afkoelen.

    Klop de room op.

    Meng de helft van het passievruchtensap met de room.

    Leg op de deegbodem het mengsel van room en passievruchtensap.

    Leg de gepocheerde peren erop.

    Bind de andere helft van het passievruchtensap met het maïszetmeel.

    Overgiet hiermee de taart.

    Werk af met sinaasappelschillen en poedersuiker.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!