Kippenbouten in gembersausxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten
4 kippenbouten
1 ui
1 prei
8 gemberbolletjes
Zout
Peper
2 tl paprikapoeder
50 gr. boter
1 dl gembersiroop
1 dl water
2 el maïzena
Bestrooi de kippenbouten met peper, zout en paprikapoeder.
Verhit de boter in een pan en bak hierin de kippenbouten in ongeveer 30 tot 40 mooi bruin en gaar.
Maak ondertussen de ui schoon en snipper deze.
Maak de prei schoon en snijdt deze in dunne ringetjes.
Hak de gemberbolletjes fijn.
Roer in een kopje de maïzena met wat water tot een papje.
Haal de kippenbouten (als ze gaar zijn) uit de pan en fruit in het achter gebleven bakvet de ui en de prei eventjes.
Voeg dan het water en de gembersiroop toe en breng het aan de kook.
Roer dan het maïzenapapje door de saus en blijf roeren tot de saus gebonden is.
Voeg dan de gember toe, leg de kippenbouten in de saus en laat de bouten in de saus weer warm worden.
Lekker met rijst.
|