Roulade van eend met zoetzure salade van rammenas en muntxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
200 gram gerookte eend, in plakjes
200 gram eendenlever, in plakjes
peper en grof zout
enkele druppels calvados Voor de salade:
half bosje koriander
half bosje munt
100 gram rammenas
1 bosje waterkers
1 el honing
sap van halve citroen
1 el sojasaus
2 el druivenpitolie
Bereidingswijze Neem twee stukken plastic folie en leg op elk daarvan enkele plakjes gerookte eend, dan een plak eendenlever, dan weer gerookte eend, en kruid dit telkens met peper, grof zout en wat calvados.
Maak zo twee rollen en verpak ze in folie.
Leg ze in de koelkast.
Snijd de koriander, munt, rammenas en waterkers fijn en vermeng ze.
Roer de andere ingrediënten tot een vinaigrette en vermeng die met de salade.
Snijd elke roulade in vier stukken, leg op elk bord twee stukken en geef er de salade bij.
|