Rode Curry van Kalkoen en Boontjesxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten 400 g kalkoenfilet (of kipfilet) 600 g sperziebonen 4 eetlepels Rode Curry Pasta 300 g witte rijst 2 uien 0.5 eetlepel Djintan (gemalen komijn) Wok Olie (of olijfolie) 4 eetlepels Geraspte Kokos
Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook.
Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 10 minuten gaar.
Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan (iets langer kan ook).
Snijd ondertussen de kalkoen in stukjes.
Haal de boontjes af (punten verwijderen en eventuele draden die langs de zijkanten kunnen lopen eraf trekken) en halveer ze.
Pel en halveer de uien en snijd ze in smalle boogjes (halve ringen).
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een klein scheut olie toe en wok de kalkoen 2 minuten.
Wok de boontjes en de uien 5 minuten mee.
|