Tomatensoepxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten
rode ui, ongeschild in parten 1 bol knoflook, horizontaal doorgesneden 2 takjes tijm 1 eetlepel olijfolie 1 l groentebouillon, heet 100 g halfvolle crème fraiche 3 eetlepels verse peterselie, gehakt zeezout en wat versgemalen zwarte peper eventueel wat knapperig brood om te serveren
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 C.
Doe de tomaten, ui, knoflook en tijm in een bakblik en schenk de olijfolie erover.
Bestrooi royaal met zout en peper en zet het bakblik 30 minuten in de oven tot alles zacht is en een beetje verkleurd.
Verwijder de ui en knoflook uit het blik en houd ze apart.
Doe de helft van de bouillon bij de tomaten in het bakblik en zet alles nog eens 30 minuten in de oven.
Druk de ui en knoflook uit hun schil.
Pureer in keukenmachine tot een pasta.
Haal het bakblik uit de oven en neem de tijm eruit.
Voeg het tomatenmengsel met de bouillon toe aan de ui en knoflook in de keukenmachine. Schraap met pollepel alle restjes uit het blik.
Pureer tot een gladde massa.
Schenk het mengsel door een zeef in een schone pan, voeg de rest van de bouillon met de crème fraiche toe.
Warm de soep langzaam op en breng op smaak met zout en peper.
Roer de peterselie erdoor en schep de soep in voorverwarmde kommen.
Serveer met warm knapperig brood als je dat lekker vind.
|