Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    21-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Salade van gebakken langoustines met oosters parfumxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    20 langoustines
    2 appelen (Jonagold)
    100 g salade-assortiment
    1 wortel
    1 preiwit
    1 stengel bleekselderij
    1 eetlepel bieslook (fijngehakt)
    3 cl olijfolie (extra vierge)
    2 eetlepels kruidenazijn
    2 cl wijnazijn (wit)
    1 theelepel kerriepoeder
    peper
    zout
    1 tomaat
    1 komkommer
    1 eetlepel pijnboompitten

     

    De langoustines kruiden met een mengsel van zout, peper en kerrie.

    Bakken in de olijfolie, blussen met de kruidenazijn en een brunoise van wortel, prei, selderij en bieslook toevoegen.

    In het midden van het bord de gemengde sla schikken, gearomatiseerd met olijfolie, wijnazijn, zout en peper.

    De gebakken langoustines rond de sla leggen, afwisselend met partjes appel, gekarameliseerd in boter.

    De langoustines overgieten met het blusvocht.

    De borden versieren met geroosterde pijnboompitten en in stukjes gesneden tomaten en komkommer.

     

     

    Kip met cashewnoten

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    600 g kippenfilet
    4 lente-uitjes
    2 teentjes knoflook
    100 g cashewnoten
    1 blikje bamboespruiten
    peper
    zout
    2 cl arachideolie
    0.5 eetlepel kippenbouillon
    4 eetlepels ketjap (sojasaus)
    2 eetlepels saké
    1 eetlepel bruine suiker
    1 theelepel maïszetmeel

     

    De kippenbouillon, sojasaus, saké (of witte wijn), bruine suiker en maïszetmeel roeren tot een glad sausje en in de koelkast zetten.

    De kip in stukjes snijden en de lente-uitjes samen met het loof fijnhakken.

    De knoflook snipperen.

    De olie in de wok gieten en de kip hierin enkele minuten al roerend laten kleuren.

    Mengen met de gesnipperde uitjes, de knoflook, cashewnoten en de uitgelekte bamboespruiten.

    Overgieten met de saus en al omscheppend nog een minuutje laten doorbakken.

    Serveren met rijst.

     

     

    Gratin met rode vruchten

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    150 g aardbeien
    75 g frambozen
    75 g bosaardbeitjes
    75 g rode bessen
    30 g poedersuiker
    15 cl cointreau
    200 g suiker
    4 eierdooiers
    20 cl champagne (sec of brut)
    2 dl room

     

    De vruchten schoonspoelen en voorzichtig de steeltjes verwijderen.

    In een kom leggen, de likeur en de poedersuiker erover gieten en laten intrekken.

    In een pannetje de eierdooiers en de suiker opkloppen tot een wit en schuimig mengsel.

    De champagne (of de schuimwijn) tot op het kookpunt verwarmen en bij het mengsel voegen. Het pannetje au bain-marie zetten en het mengsel opkloppen tot een vaste maar lichte mousse.

    Het pannetje in een kom met ijskoud water plaatsen en de sabayon laten afkoelen onder voortdurend kloppen.

    Tot slot voorzichtig de stijfgeklopte room erdoor roeren.

    De vruchten verdelen over verwarmde diepe borden, het marinadevocht erover gieten en alles bedekken met de sabayon.

    De bereiding, net voor het opdienen, bestrooien met poedersuiker en laten gratineren in de warme oven onder de grill. Meteen opdienen.

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!