Gratin van Penne, broccoli & roze Zalmxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
500g penne rigate 500 ml tomatensaus 600g roze zalmfilet, in hapklare brokken 1 broccoli 1 bussel lente-uitjes, in fijne ringetjes 4 flinke tomaten, ontpit, ontveld en in brokjes 150g chorizo (zacht of pikant naar keuze) in fijne reepjes 200g geraspte kaas verse basilicum kerriepoeder
peper
zout
Kook de pasta en broccoli al denté, spoel onder koud stromend water en giet af. Maak te tomatensaus. Snijd de visfilets in hapklare brokken, kruid ze met peper, kerriepoeder en wat zout en bak ze 2 minuten in olijfolie. Meng de pasta, vis, broccoli, lente-uitjes, tomatenstukjes en de chorizo onder de tomatensaus onder elkaar en giet in een met wat olie ingesmeerde vuurvaste schaal. Strooi er de geraspte kaas over en laat in zo'n half uurtje gratineren in de oven op 190°, werk af met verse basilicum.
|