Ossobuco van kalkoen met gevulde tomaten en gemengde slaxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
800g kalkoenfilet 1 dikke rode ui
4 teentjes knoflook, fijngesnipperd 2 wortelen
2 mooie stengels groene selder, in brunoise 1 groot blik gepelde tomaten (400g) het sap én de schil van 1 sinaasappel 4 el balsamico-azijn tijm en laurier zwarte peper uit de molen en wat zout
Snijd de kalkoenfilet in stukken van ongeveer 3 cm, kruid ze met peper en wat zout en bak ze mooi aan alle kanten bruin in een scheut olijfolie. Voeg de ui, wortelen, selder, knoflook en de gepelde tomaten toe en laat even meestoven. Blus met de balsamico azijn en het sinaasappelsap en strooi er ook nog de in brunoise gesneden sinaasappelschil, tijm en het laurierblad aan toe. Giet er tenslotte wat water aan toe tot alle vlees onder staat en kruid met peper en wat zout, breng langzaam aan de kook. Draai het vuur laag en laat het vlees in ongeveer 40 minuten boterzacht worden. Serveer het vlees op grote borden en lepel er wat saus omheen. Lekker met een verse gemengde salade en gevulde tomaten met couscous.
|