Paprikaroomsoepxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
1 paprika (rood) 1 paprika (groen) 4 tomaten 2 uien 1 wortel 15 dl groentebouillon 20 g boter (bakboter) peper zout 1 eierdooier 0.5 dl room
De paprika's wassen, in de lengte doorsnijden, de zaadjes verwijderen en in schijfjes snijden.
De ui en de wortel fijnsnijden.
De fijngesneden groenten stoven in de boter.
De tomaten in stukken snijden en samen met de kippenbouillon bij de rest van de groenten voegen.
Laten gaarkoken.
De soep doorsteken en op smaak brengen met peper en zout.
Een eierdooier losroeren met de room en overgieten met de hete soep.
Serveren met een weinig gehakte peterselie.
Geep in t groen
Ingrediënten voor 4 personen
800 g geepfilet 25 g kervel 1 eetlepel peterselie (fijngehakt) 2 takjes citroenmelisse 10 blaadjes munt 1 bakje waterkers 25 g spinazie 25 g zuring 1 eetlepel dragon (fijngehakt) 3 sjalotten 1 dl wijn (wit/droog) 75 g boter (bakboter) 2 dl room 2 citroenen peper zout
De fijngehakte sjalotten en de boter in een magnetronschaal leggen, afdekken en twee minuten verhitten bij 850 W.
De geepmoten, de room, de witte wijn, een scheutje citroensap en de helft van de groene kruiden erbij voegen, op smaak brengen met peper en zout en zeven minuten laten garen bij 850 W.
Het stoofvocht afgieten, even inkoken, eventueel binden met roux, de resterende groene kruiden toevoegen en opnieuw door de stoofschotel mengen.
De stoofschotel verdelen over warme borden en garneren met decoratief bijgesneden citroenpartjes.
Serveren met frietjes of brood.
Buideltje van seizoenfruit met een coulis van vanille
Ingrediënten voor 4 personen
400 g seizoenfruit 4 vellen filodeeg 80 g suiker 1 sinaasappel 5 cl grand-marnier 2 eierdooiers 30 g suiker 2 dl melk (halfvol) 0.5 stokje vanille
Maak het fruit schoon en schik het op een blaadje van filodeeg met de suiker.
Flambeer daarna met de Grand Marnier.
Bind toe met een reepje sinaasappelschil.
Bak het buideltje in de oven en laat bruinen.
Maak de vanillesaus: klop de eierdooiers op met de suiker tot een witte, schuimende massa. Kook de melk met het vanillestokje.
Roer de melk door de eierdooiers, zeef dit en laat zachtjes indikken zonder te koken.
Schik het buideltje op het bord met het sausje van vanille.
|