Konijnenreepjes met gedroogde tomatenxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen 1 konijnenrug 1 koffielepel olijfolie ½ glas droge witte wijn 6 verse tomaten 1 kleine bokaal gedroogde tomaten 1 eetlepel kappertjes 2 eetlepels kleine zwarte olijven zout peper
Verwarm de oven voor op 210 °C (gasoven 7).
Kwast de konijnenrug in met een beetje olijfolie en leg hem op een kleine ovenschotel. Bestrooi met een beetje peper en zout.
Plaats de schotel op halve hoogte in de oven en laat 25 minuten bakken.
Besprenkel na 15 minuten met een beetje witte wijn.
Herhaal dit regelmatig. Was en ontvel intussen de verse tomaten.
Verwijder de pitten en snij elke tomaat in grote stukken.
Haal de gedroogde tomaten uit de bokaal en laat ze goed uitlekken.
Hou een eetlepel van de olie apart. Verwarm deze olie in een kookpot en voeg er de tomatenblokjes bij.
Laat een tiental minuten sudderen. Snij de helft van de gedroogde tomaten in stukjes en hak de andere helft heel fijn. Voeg al de gedroogde tomaten bij de tomatensaus in de kookpot en meng goed door elkaar. Laat het mengsel een tiental minuten sudderen tot de tomatencoulis voldoende is ingedikt. Breng de coulis op smaak met peper en zout.
Voeg er de kappertjes en de helft van de olijven bij.
Hou de saus warm op een zacht vuur en roer af en toe. Haal het konijn uit de oven.
Haal het vlees van de beenderen, snij het in reepjes en hou het warm. Giet de tomatencoulis in een voorverwarmde schotel.
Schik er de konijnenreepjes over en versier met de rest van de olijven.
Dien heet op.
|