Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    07-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Geroosterde St.-Jakobsvruchten in tapenadesausxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    12 olijven (zwart)
    20 spinaziebladen
    olijfolie om te bakken
    0.5 aubergine
    200 g macaroni
    2.5 dl bouillon
    4 eetlepels tapenade
    peper
    zout
    2 dl room
    200 g St.-Jakobsvruchten
    10 g kervel
    4 takjes dille
    1 eetlepel bieslook (fijngehakt)

     

    Ontpit de olijven en verdeel ze in vier stukken.

    Was de spinaziebladeren, plaats ze op een bakplaat en strijk ze in met olijfolie.

    Laat 15 minuten drogen in een voorverwarmde oven op 50°C.

    Doe hetzelfde met de sneden aubergine gedurende 25 minuten.

    Kook de macaroni beetgaar in een ruime hoeveelheid kokend water.

    Laat uitlekken en bewaar warm.

    Laat de gevogeltebouillon inkoken met de olijven en de tapenade.

    Voeg een weinig peper toe samen met de room en laat verder inkoken tot de goede dikte. Proef en kruid bij indien nodig.

    Strooi zout en peper over de St.-Jakobsvruchten, bestrijk met olijfolie en rooster snel aan beide zijden.

    Verwarm de macaroni in de room.

    Verdeel de pasta over warme borden.

    Plaats de St.-Jakobsvruchten op de macaroni en versier met de gekonfijte tomaat en de verschillende kruiden.

     

     

    Stoofpotje van zeeduivel en venkel met anijsboter

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    500 g zeeduivelfilet
    4 venkelknollen
    4 sjalotten
    500 g broodkruim
    3 eieren
    50 g bloem (tarwebloem)
    peper
    zeezout
    1 theelepel kardemomzaadjes
    4 takjes dille
    1 theelepel steranijs
    75 g boter (bakboter)
    1 dl visfumet
    0.5 dl Noilly Prat
    4 dl room
    125 g boter (roomboter)
    5 cl anijslikeur

     

    De venkel en de sjalotten fijnsnijden, stoven in een beetje boter en op smaak brengen met peper, zout en een scheutje anijslikeur.

    De visfumet met de Noilly Prat tot de helft inkoken.

    De room, een scheutje anijslikeur en de in klontjes verdeelde koude boter toevoegen en al roerend verder inkoken tot sausdikte.

    Op smaak brengen met peper en zout en eventueel nog wat anijslikeur.

    De eieren loskloppen en kruiden met peper en zout.

    De zeeduivelfilet in gelijke delen snijden, in de bloem rollen, door de losgeklopte eieren halen, paneren met broodkruim en in de pan goudbruin bakken.

    De venkel in een diep bord schikken, met saus overgieten en de visfilets erop leggen.

    Garneren met een takje dille, steranijs en kardemomzaadjes.

     

     

    Aardbeienbavarois

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 eierdooiers
    180 g suiker
    4 blaadjes gelatine (van 3 g)
    5 dl melk (halfvol)
    250 g aardbeien
    2.5 dl room
    15 g suiker

     

    De eierdooiers met de suiker opkloppen tot een schuimig mengsel.

    De gelatineblaadjes laten weken in koud water.

    De melk koken en ze vervolgens geleidelijk bij het eierdooiermengsel voegen.

    De geweekte en uitgeknepen gelatine toevoegen en roeren tot deze helemaal is opgelost.

    De bereiding laten afkoelen en af en toe even roeren.

    De aardbeien wassen, de kroontjes verwijderen en door een zeef duwen.

    De gepureerde aardbeien door het afgekoelde eimengsel roeren.

    De room opkloppen met een weinig suiker en bij het mengsel voegen.

    In een met olie ingevette vorm gieten en 24 uur in de koelkast zetten.

    De bavarois ontvormen op een serveerschaal en versieren met kleine aardbeien en toefjes slagroom.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!