Waterzooi van Tongscharrolletjesxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 2 personen
500 g tongscharrolletjes (ongeveer 8 à 10) 2 sjalotten, fijngesnipperd 2 dl droge witte wijn 2 dl visbouillon (mag van blokje) 2 el citroensap 2 dl verse room 1 stengel bleekselder, 1 preiwit, 1 dikke wortel (alles in julienne) 100 g rivierkreeftenvlees, grofgehakt 1 el vers gesnipperde bieslook zwarte peper uit de molen en zout
Meng de visbouillon met de witte wijn, citroensap, de sjalotten en kruid met peper en wat zout.
Breng aan de kook. Laat de visrolletjes hierin zachtjes gaar pruttelen in ongeveer 10 minuten, afhankelijk van de grote en smaak. Haal de vis uit het kookvocht en hou warm onder alu-folie. Voeg de groenten julienne toe aan het kooknat en laat voor de helft inkoken en voeg vervolgens de verse room toe.
Laat inkoken tot een licht gebonden saus. Schik de visrolletjes in grote diepe borden en overgiet met de saus.
Werk af met wat gehakte rivierkreeftjes en bieslook.
Ik serveerde hierbij een aardappelpuree en droge witte wijn.
|