Witte Asperges met ei en dressing van waterkers & salie
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
2 botten witte Belgische asperges 4 hardgekookte eieren dressing: 2 bosjes waterkers 5 blaadjes verse salie het eigeel van de eieren 4 el arachideolie 1 el zachte mosterd 200g (gesmolten) boter zwarte peper uit de molen en wat zout
Schil de asperges en spoel ze nog even in koud water met wat citroensap (voor de mooie witte kleur).
Kook of stoom ze vervolgens beetgaar in lichtgezouten water. Spoel ondertussen de kruiden en hak ze grof, smelt de boter. Haal de dooiers uit de hardgekookte eieren en pureer deze samen met de kruiden, voeg olie en mosterd toe en meng goed.
Giet tenslotte straalsgewijs de boter bij de dressing en breng op smaak met peper en wat zout. Verdeel de asperges op grote borden en lepel er wat van de dressing overheen, strooi ook de gehakte eiwitten erover en werk af met een plukje groen.
Geef er eventueel nog wat van de overgebleven dressing apart bij. Lekker met wat stokbrood en een fris glaasje wijn.
|