Gebakken kwarktaart xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 8 personen
125 g roomboter
125 g volkorenbiscuit
125 g amandelen
1 el maïzena
250 g kwark
250 g roomkaas
3 st eieren
250 g fijne suiker
250 ml zure room
250 g kersen (pot)
Materialen
keukenmachine
vierkante vorm of springvorm
Bereiden
Smelt 125 g roomboter en meng deze in een keukenmachine met 125 g volkorenbiscuit (Francisco) en 125 g amandelen.
Vet een vierkante vorm of een springvorm in en verdeel het koekjesdeeg over de bodem en druk heel goed aan.
Zet de vorm in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius (hetelucht 150 graden).
Was 1 citroen, raps de schil en pers de citroen.
Roer 1 eetlepel maïzena met 1 eetlepel citroensap tot een glad papje.
Mix in de keukenmachine 250 g kwark met 250 g roomkaas, 3 eieren, 250 g fijne suiker, 250 ml zure room, 1 eetlepel citroenrasp, 3 eetlepels citroensap en het maïzenapapje.
Laat 250 g kersen goed uitlekken.
Schenk het kwarkmengsel op het koekjesdeeg in de vorm en verdeel de kersen erover.
Bak de taart midden in de oven in ca. 1 uur net stevig.
Laat de taart afkoelen en in de koelkast verder koud worden.
|