Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    11-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Scampi met kerriexml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    28 scampi
    1 appel (Jonagold)
    1 takje selder
    1 dl room
    1 dl wijn (wit/droog)
    1 cl vermouth (droog)
    25 g boter (bakboter)
    theelepels kerriepoeder
    2 takjes dragon (takjes)

     

    Pel de scampi.

    Schil de appel en was de selder.

    Snijd in fijne brunoise.

    Bak de scampi, appel en selder een 8-tal minuten in boter.

    Blus met vermouth en witte wijn.

    Voeg room toe en laat koken tot er een lichte binding ontstaat.

    Voeg kerrie toe en laat nog even pruttelen.

    Dien op in een schotel of een diep bord en versier met fijngesneden dragon.

     

     

    Gevulde griet met bloemkool en spinaziesaus

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    800 g grietfilet
    1 dl room
    1 dl wijn (wit/droog)
    1 dl visfumet
    1 eiwit
    2 sjalotten
    100 g boter (roomboter)
    100 g spinazie
    1 bloemkool (groen)
    peper
    zout

     

    De vishandelaar vragen om de vis te fileren in gelijke moten van elk ongeveer 200 gram en ook het (gefileerde) staartstuk van de vis vragen.

    Het staartstuk fijnmalen, kruiden met peper en zout en het eiwit erdoor mengen.

    De bloemkool gaarkoken en in zeer kleine roosjes verdelen.

    De vismoten voorzichtig doormidden snijden en ze vullen met de visfarce en de roosjes bloemkool.

    De stukken vis voorzichtig dicht binden met keukengaren en ze 10 minuten pocheren.

    Ondertussen de saus maken.

    De sjalotten stoven in wat boter, de fumet, de witte wijn en de room erbij gieten en aan de kook brengen.

    Tot een derde laten inkoken.

    De in klontjes verdeelde koude boter erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout.

    De spinazie wassen, pureren met het aanhangende vocht en door een neteldoek persen.

    Het vocht opvangen en dit op het laatste moment bij de saus voegen.

    Goed roeren.

    De draadjes van de gepocheerde vis verwijderen en opdienen op een bedje van spinaziesaus.

     

     

    Rood fruit op Zwitserse wijze

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    500 g crème suisse
    1 dl room
    150 g frambozen
    5 dl water
    70 g poedersuiker
    2 eetlepels citroensap
    150 g aardbeien
    8 eiwitten
    500 g suiker
    2 dl water

     

    Klop de crème suisse gedurende 4 tot 5 minuten met de room en eau de vie.

    Bereid de frambozencoulis:

    Pureer de frambozen en haal de frambozenpuree door een fijne zeef.

    Voeg het water bij de poedersuiker en wat citroensap en laat koken tot een lichte stroop.

    Voeg de frambozenpuree toe en laat gedurende enkele minuten inkoken.

    Vul de bodem van de coupe met een laagje frambozencoulis en schik hierop het rood fruit. Breng een laagje crème suisse aan in de coupe en laat twee uur opstijven.

    Bereid de Italiaanse meringue:

    Laat de suiker en het water koken tot 120°C.

    Klop ondertussen het eiwit stijf en giet hierop de suikersiroop.

    Roer alles koud.

    Garneer hiermee de coupe en kleur even onder de grill.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!