|
Kipblokjes met avocado, limoen, zure room en pijnboompittenxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 2 personen
350 gram kipblokjes
bakje pijnboompitten
half of heel fijngesneden rood pepertje (naar smaak)
olie
1 limoen (schil raspen en sap uitpersen)
2 avocado's
bekertje zure room
vers gemalen peper
zout
Voorbereiding Limoen raspen en persen, pijnboompitten roosteren.
Bereidingswijze: Pijnboompitten roosteren in droge koekenpan.
Limoen raspen en uitpersen. Kipblokjes roerbakken in wat olie, rode peper (fijngesneden) en geraspte limoenschil erdoor roeren. Intussen avocado schillen en in blokjes snijden, limoensap erdoor roeren, als kip gaar is avocado toevoegen, dan zure room erbij. Doorwarmen, versgemalen peper en zout toevoegen, pijnboompitten erover strooien.
Serveertips Lekker met vers gebakken broodjes en groene salade, ook lekker met (wilde) rijst.
|