|
Gevulde makreelfilets in pittig tomatensausje
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Tapa voor 4 personen:
8 kleine makreelfilets 100 g broodkruim 100 g parmezaanse kaas handvol vers gesnipperde peterselie handvol amandelschilfers sausje:
4 trostomaten
olijfolie
scheutje witte wijn
1 Spaans pepertje
scheutje room zwarte peper en wat zout
Snijd de tomaten in stukken en stoof ze al roerend aan in olijfolie, voeg de wijn en Spaanse pepertje toe en kruid met zwarte peper en wat zout.
Laat het geheel tot moes koken.
Duw door een zeef en breng terug aan de kook, werk af met een scheutje room. Maal de amandelen fijn en meng met het broodkruim, parmezaanse kaas en peterselie. Sla de visfilets voorzichtig iets platter en een breed keukenmes en schep er wat van de broodvulling op.
Rol de filets op en schik ze in een vuurvast schaaltje, overgiet met de saus en plaats 15 minuten in een oven van 180°. Dien warm op.
|