Kaastaartje met andijvie en walnotenxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Kaas: Pas de Bleu
Ingrediënten:
150 g gehakte walnoten
6 halve walnoten voor de afwerking
1 andijvie
200 g verse kaas
200 g blauwschimmelkaas (bv. Pas de Bleu)
1 ei
1 kant-en-klaar kruimeldeeg
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Verhit een pan en rooster de gehakte walnoten.
Bekleed een bakvorm met het uitgerolde kruimeldeeg en bak het blind gedurende +/- 10 min (hiervoor gebruikt u best een laag bakpapier met erwten erbovenop).
Laat afkoelen.
Was de andijvie en snij hem in kleine stukken.
Meng de 2 kaassoorten.
Voeg de kaas en de gegrilde noten bij de andijvie.
Klop het ei los en meng het onder het kaas-andijviemengsel.
Vul de taartbodem met het mengsel en leg er de halve noten op.
Bak de taart 20 minuten op 180°C.
Snij ze meteen daarna in 4 stukken en dien die warm op.
|