Sint-Jakobsschelpen met eierenxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
4 eieren 4 Sint-Jakobsnoten 1 dl room peper zout 0.5 dl wijn (wit/droog) 2 eetlepels bieslook (fijngehakt) 50 g boter (roomboter)
De Sint-Jakobsnootjes in 3 dunne plakjes snijden.
De lege schelpen met flink wat boter bestrijken en er een eetlepel droge witte wijn in scheppen.
Daarin de Sint-Jakobsnootjes leggen, kruiden met peper en zout en daarop de eieren breken. Overgieten met de dikke verse room.
In een op 220 graden voorverwarmde oven gedurende 5 minuten laten bakken.
Uit de oven nemen en bestrooien met gesnipperd bieslook.
Onmiddellijk opdienen in de schelpjes.
Gierst-wortelkoekjes
Ingrediënten voor 4 personen
1 kopje gierst 6 aardappelen (Bintje) 8 wortelen 0.25 dl melk (halfvol) kruidenzout nootmuskaat 1 ei 1 cl olijfolie (extra vierge)
Schrob de aardappelen schoon en kook ze in de schil.
Maak de wortelen schoon en snij ze in plakjes.
Stoom de wortelen gaar.
Kook de gierst.
Pel de gare aardappelen en plet de aardappelen samen met de wortelen.
Klop het ei los.
Meng de aardappel-wortelpuree met de gierst, het ei en de melk.
Breng op smaak met kruidenzout en nootmuskaat.
Maak van de puree kleine platte koekjes en bak ze in hete olijfolie in de pan goudbruin.
Bananenyoghurt
Ingrediënten voor 4 personen
5 dl yoghurt (mager) 2 bananen 2 sinaasappelen
De sinaasappelen uitpersen.
De bananen pellen.
De yoghurt in een mengbeker gieten, het sinaasappelsap en de in stukken gesneden banaan toevoegen.
Het geheel goed mixen en onmiddellijk serveren.
|