Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    18-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Kikkererwten-kokossaladexml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    300 g kikkererwten
    1 groentebouillonblokje
    1 dl melk (halfvol)
    50 g kokosnoot (geraspt)
    75 g rozijntjes
    75 g cashewnoten
    2 eetlepels diksap
    4 sprietjes bieslook
    0.5 paprika (rood)

     

    Zet de avond voordien de kikkererwten in ruim water in de week.

    Kook de volgende dag de kikkererwten in ongeveer 1 uur gaar in het weekwater met het bouillonblokje.

    Roer af en toe om.

    Giet af en laat afkoelen.

    Verwarm de melk tot net onder het kookpunt en roer er de helft van de kokos door.

    Laat afkoelen en zet ongeveer 30 minuten in de koelkast.

    Zeef de kokosmelk.

    Meng de kikkererwten met de gezeefde kokosmelk en de andere ingrediënten.

    Garneer met fijngeknipte bieslook en fijngesneden paprika.

     

     

    Kalfsragout met madera en dragon

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    600 g kalfsfricassee
    2 vleesbouillonblokjes
    3 stengels bleekselderij
    3 preiwitten
    2 raapjes
    3 wortelen
    2 uien
    2 teentjes knoflook
    1 blaadje laurier
    2 kruidnagels
    1 takje tijm
    25 dl water
    2 eierdooiers
    1 dl room
    1 cl maderawijn
    peper
    zout
    nootmuskaat
    1 eetlepel dragon (fijngehakt)
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)

     

    De schoongemaakte groenten klein snijden en ze gedurende 25 minuten koken in het water met de bouillonblokjes, de tijm, de laurier en de kruidnagels.

    De vleesblokjes toevoegen en nog 45 minuten laten pruttelen.

    Het gare vlees en de groenten uit het kooknat nemen en warm houden.

    De eierdooiers loskloppen met de dikke room en op smaak brengen met madera, zout, peper, nootmuskaat, gehakte peterselie en gehakte dragon.

    Hiermee het kookvocht van het vlees binden.

    Het vlees en de groenten op warme borden schikken en overgieten met de gebonden saus. Serveren met gekookte aardappelen of rijst.

     

     

    Appel-kaasschotel

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 citroen
    40 g rozijntjes
    4 appelen (Boskoop)
    4 plakjes cake
    2 cl rum
    2 eieren
    60 g boter (bakboter)
    60 g suiker
    250 g verse kaas (halfvet)
    2 theelepels maïszetmeel

     

    De citroen grondig wassen en de schil raspen.

    De helft van de citroen uitpersen.

    In een kommetje met heet water de rozijnen ongeveer 5 minuten laten zwellen.

    De appelen schillen, in schijfjes snijden en besprenkelen met citroensap.

    De appelschijfjes een drietal minuten laten koken in een bodempje water.

    In een zeef laten uitlekken.

    In een ovenschotel de plakjes cake leggen en besprenkelen met rum.

    Boter, suiker en citroensap tot een schuimige massa roeren.

    Eén voor één de eierdooiers toevoegen en er daarna de verse kaas, het maïszetmeel en tweederde van de appelen erdoor mengen.

    De eiwitten stijfkloppen en voorzichtig door het kaasmengsel roeren.

    Het geheel op de plakjes cake scheppen en de rest van de appelen en de rozijntjes erover verdelen.

    In 30 minuten gaar en goudbruin laten worden in een oven van 200 graden.

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!