Meloensorbetxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten
1 citroen
100 gr. suiker
2 dl water
1 meloen van 700 gr.
1 eiwit
Schil de citroen zeer dun af en pers hem uit.
Doe de citroenschil met de suiker en het water in een pannetje, breng alles aan de kook en laat de vloeistof 5 minuten zachtjes doorkoken.
Haal de schilletjes uit het vocht en laat vocht en schilletjes apart afkoelen.
Snijd de meloen in parten, verwijder het zaad en snijd het vruchtvlees los van de schil.
Pureer de meloen met mixer of blender en voeg het citroensap en de water-suikeroplossing toe.
Sla het eiwit zeer stijf en schep dit door de vruchtenmassa.
Doe het geheel in een plastic schaaltje en plaats de sorbet 5 uur in de diepvries.
Roer de massa tijdens het vriesproces regelmatig dooreen.
Verdeel de meloensorbet over 4 glazen coupes of schaaltjes en decoreer het ijs met de citroenschilletjes.
|