Rundvlees-paprika stoofschotelxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten
750 gr. in blokjes gesneden magere runderlappen
3 el boter
1 kleingesneden ui
2 uitgeperste teentjes knoflook
1 el paprikapoeder
1 el tomatenpuree
4 dl bouillon
2 takjes peterselie
1 laurierblad
zout
Peper
1 groene paprika
2 tomaten
1 bekertje zure room
1 el fijngehakte peterselie
Verhit de boter en bak hierin de blokjes vlees rondom bruin.
Voeg de ui en de knoflook toe en fruit deze 3 minuten met het vlees mee.
Voeg de paprikapoeder, de tomatenpuree, de bouillon, de peterselie, het laurierblad en wat zout en peper toe.
Breng alles aan de kook, draai het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat het vlees 1 1/2 uur sudderen.
Maak de paprika schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd hem in reepjes.
Snijd de tomaten in partjes.
Voeg de paprika en de tomaten aan het gerecht toe en laat alles nog 20 minuten zachtjes doorkoken.
Roer de zure room vlak voor het serveren door de stoofschotel en bestrooi het geheel met peterselie.
|