Aardbeien Romanoffxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten
500 gr. aardbeien
50 gr. suiker
2 el kersenjam
3 el wodka
2 blaadjes gelatine
2 el water
3 dl slagroom
Was de aardbeien en haal het kroontje eraf.
Pureer 100 gr. van de aardbeien met 1 el suiker met mixer of blender.
Roer de jam en de wodka door de aardbeienpuree.
Week de blaadjes gelatine in koud water en los ze daarna in een pannetje met de 2 el water boven zacht vuur volledig op.
Laat de gelatine enigszins afkoelen en vermeng hem met de aardbeienpuree.
Laat de puree op een koele plaats staan tot hij begint op te stijven.
Klop de slagroom zeer stijf en roer hem voorzichtig door de puree. Snijd de rest van de aardbeien in plakjes en vermeng deze met de rest van de suiker.
Schep de aardbeiplakjes door het slagroompureemengsel en doe het geheel in 4 glazen schaaltjes.
Zet de schaaltjes in de koelkast en laat het gerecht door en door koud worden.
Eventueel kunnen de aardbeien voor het serveren nog worden gedecoreerd met een toefje achtergehouden slagroom en een paar achtergehouden aardbeien.
Dit edele meimenu vraagt om witte wijn van behoorlijke afkomst.
Willen we het feestelijk maken, dan drinken we hier een witte Bourgogne bij.
Een droge Elzaswijn valt trouwens ook niet te versmaden.
|