Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    20-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Kleine zeetong op een bedje van tomaat en ansjovisxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 tomaten
    10 cl olijfolie (extra vierge)
    4 eetlepels citroensap
    50 g ansjovisfilets (in olie)
    1 eetlepel basilicum (fijngehakt)
    500 g Noordzeetongfilet
    70 g boter (bakboter)
    20 g paneermeel
    1 dl wijn (wit/droog)
    peper
    zout
    1 eetlepel bieslook (fijngehakt)
    8 blaadjes basilicum

     

    De tomaten pellen, ontpitten en het vruchtvlees in kleine blokjes snijden.

    In een kom doen, kruiden met peper, zout en overgieten met citroensap en olijfolie.

    De in stukjes gesneden ansjovisfilets en wat gehakt basilicum toevoegen en alles omroeren. Goed koud laten worden in de koelkast.

    Per 4 filets de zeetongetjes, die door de vishandelaar gefileerd werden, weer samenstellen en kruiden met peper en zout.

    Voorzichtig op een ingeboterde bakplaat schikken.

    De vissen insmeren met gesmolten boter en ze dan bestrooien met paneermeel en wat klontjes boter.

    De witte wijn eromheen gieten en de bakplaat onder de hete ovengrill plaatsen.

    De vis ongeveer 8 minuten laten roosteren met de ovendeur open.

    De vis moet een goudgeel korstje krijgen maar mag niet verbranden.

    Op ieder bord een bedje van het koude tomatenmengsel schikken.

    Er voorzichtig de warme vis opleggen.

    Garneren met gehakt bieslook, een paar ansjovisfilets en een takje basilicum.

    Meteen opdienen.

     

     

    Lam met dille, venkel en aardappelkoekjes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    800 g lamsrug
    100 g boter (bakboter)
    zout
    peper
    2 aardappelen (Bintje)
    10 cl olijfolie (extra vierge)
    1 venkelknol
    dille-olie
    5 dl lamsfond
    1 dl wijn (rood)
    10 cl balsamicoazijn
    5 g suiker
    1 takje dille
    100 g boter (bakboter)

     

    Alle ingrediënten voor de saus (lamsfond, rode wijn, balsamicoazijn, suiker en dille) aan de kook brengen en het vocht tot 1/3 terugbrengen.

    Hier de boter aan toevoegen en fijngesneden dille door de saus roeren.

    De saus op smaak brengen met zout en peper, daarna de saus warm houden.

    De aardappelen raspen en zoveel mogelijk vocht eruit drukken.

    Dit gaat het best met behulp van een handdoek.

    Een beetje zout en peper eraan toevoegen en in vieren verdelen.

    In een pan olie heet laten worden en de aardappelkoekjes bakken.

    Let erop dat de koekjes niet uit elkaar vallen: de aardappel flink met een plat mes aandrukken. De koekjes laten uitlekken op wat keukenpapier.

    De venkel in vieren snijden en in water met een beetje zout gaar koken, daarna warm houden.

    De lamsrug in vier porties verdelen, met peper en zout kruiden en kort bakken in boter.

    De ruggen daarna in een voorverwarmde oven op 200°C verder gaar laten worden, zonder dat ze doorbakken worden.

    Dit betekent dat een minuut of 8 in de oven genoeg is.

    De lamsrug op de venkel en de aardappelblokjes leggen.

    De dillesaus over de lamsrug gieten en garneren met wat dille-olie. xml:namespace prefix = v ns = "urn:schemas-microsoft-com:vml" />

     

     

    Aardbeien-frambozendessert

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    125 g aardbeien
    125 g frambozen
    4 cl kirsch
    3 dl water
    2 blaadjes gelatine (van 3 g)
    50 g poedersuiker
    25 cl porto (rood)
    1 sinaasappel

     

    De aardbeien en de frambozen wassen en vervolgens de kroontjes verwijderen.

    De sinaasappel grondig wassen, uitpersen en de schil raspen.

    Enkele frambozen apart houden en de rest in grote wijnglazen doen samen met de aardbeien. Ervoor zorgen dat aardbeien en frambozen goed gemengd zijn.

    Kirsch over het fruit gieten en 1 uur laten marineren.

    De gelatineblaadjes in een beetje water dompelen en de rest van het water in een steelpannetje gieten.

    Daarbij de suiker en de geraspte sinaasappelschil voegen.

    De suiker laten oplossen en het mengsel aan de kook brengen.

    Het pannetje van het vuur nemen en er de uitgeknepen gelatine in oplossen.

    Het sinaasappelsap en de porto bijvoegen en laten afkoelen.

    Dit mengsel eerst door een zeef gieten en vervolgens verdelen over de glazen met fruit.

    Goed mengen.

    De glazen gedurende 10 uur in de koelkast zetten.

    De resterende frambozen toevoegen en opdienen, al dan niet met een toefje slagroom.

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!