Aspergeroomsoep (Nieuw recept)xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
1 bussel witte asperges 1 ui 2 stengels bleekselder 1 preiwit 1½ el bloem 2,5 liter groentebouillon (mag van blokjes) 1 laurierblad
1 takje tijm 2 dl room boter witte peper & zout
Maak de groenten schoon en snij ze in stukken.
Schil de asperges en snij hiervan ¾ ook grof. Smelt een flinke klont boter en stoof hierin de groenten glazig, bestrooi met de bloem, meng en laat even drogen op het vuur. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook, draai het vuur lager en laat zachtjes gaar sudderen. Snijd de rest van de asperges in stukken van ongeveer 3 cm en kook ze krokant in licht gezouten water (5 à 10 minuten). Verwijder het laurierblad en takje tijm en mix de soep glad.
Voeg de room toe en breng op smaak met peper en wat zout. Schep de soep op warme borden en verdeel er de aspergestukjes over, versier met wat groen.
|