Waterkerssaladexml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
2 bakjes waterkers 75 g blauwe kaas 1 eetlepel mosterd 0.2 dl sinaasappelsap 3 cl notenolie 1 eetlepel pijnboompitten 1 cl arachideolie peper zout
Snij de waterkers grof.
Snij de kaas in kleine stukjes.
Maak een vinaigrette.
Meng de mosterd met het sinaasappelsap.
Roer er de notenolie door.
Breng op smaak met peper en zout.
Schep de waterkers, de kaas en de vinaigrette door elkaar.
Bak de pijnboompitten goudgeel in een beetje arachideolie en strooi over de salade.
Kaasfondue 'van eigen bodem'
Ingrediënten voor 4 personen
120 g Nazarethkaas 6 plakjes Fagnarkaas 6 plakjes Ambiorixkaas 30 cl pilsbier 5 cl jenever 2 theelepels maïszetmeel 1 teentje knoflook 6 sneetjes brood 2 appelen (Jonagold)
Het fonduepannetje goed inwrijven met het knoflookteentje.
Er de in stukken gesneden kaas in doen, samen met het bier, de jenever en het in bier losgeklopt maïszetmeel.
Goed mengen en op een zacht vuur laten smelten.
Het fonduepannetje op het stel zetten.
Het brood en de appel in stukjes verdelen.
De stukjes appel besprenkelen met jenever of met citroensap.
Op een stokje de stukjes brood en/of appel schuiven en in de gesmolten kaas dompelen.
Tip:
In plaats van appel kan ook ander hard fruit worden genomen.
Yoghurtijs met ananas en munt
Ingrediënten voor 4 personen
1 ananas 200 g suiker 2.5 dl yoghurt (mager) 2 eiwitten 2 eetlepels munt (fijngehakt) 8 blaadjes munt
Schil de ananas en snijd deze in kleine stukjes. Doe de ananas met de suiker in een keukenmachine en laat deze draaien tot een mooi glad mengsel is gevormd. Doe de yoghurt in een schaal en roer het ananasmengsel erdoor.
Voeg eventueel meer suiker toe. Klop de eiwitten stijf.
Schep de eiwitten en de munt door het yoghurt-ananasmengsel.
Zet de kom 2 uur in de vriezer.
Haal het ijs 5 minuten voor server uit de vriezer.
|