Asperges met eieren en hamxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten
1 1/2 kg asperges
4 hardgekookte eieren
8 plakken ham
150 gr. boter
nootmuskaat
Snijd 2 cm van de onderkant van de asperges af en schil ze dun.
Leg de asperges met hun koppen dezelfde kant uit, maak er bosjes van en bind deze met een draadje vast.
Kook de asperges in ruim water met wat zout in 45 minuten gaar.
Haal de bosjes asperges met een schuimspaan voorzichtig uit het water en laat de groente uitlekken.
Rangschik de asperges op een schaal en verwijder de draadjes.
Pel de eieren, halveer ze en leg ze samen met de opgerolde plakjes ham rond de groente.
Laat de boter smelten en doe hem in een kommetje.
Serveer de asperges met de gesmolten boter, een bakje gemalen nootmuskaat en de gekookte nieuwe aardappelen.
|