Kabeljauwfilet in mosterdsausxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten
750 gr. kabeljauwfilet
Zout
Peper
Bloem
70 gr. boter
20 gr. bloem
2 dl melk
1 dl koffieroom
2 el mosterd
1 el fijngehakt bieslook
Bestrooi de vis met wat zout en peper en haal de filets door wat bloem.
Verhit 50 gr. van de boter en bak hierin de visfilets in 4 minuten per kant gaar en mooi bruin van kleur.
Leg de vis op een schaal en houd hem warm. Smelt de 20 gr. overgebleven boter en roer er de bloem door.
Voeg onder voortdurend roeren beetje bij beetje de melk en de koffieroom toe tot een gebonden saus is ontstaan.
Roer de mosterd door de saus en maak hem op smaak met wat peper en zout.
Schenk de saus over de vis en garneer het gerecht met het fijngehakte bieslook.
|