Gevulde flensjes met kaas en Noordzeegarnalenxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
300 g Noordzeegarnalen (ongepeld) 1 dl visfumet 50 g champignons 25 g kaas 15 g boter (bakboter) 1 eierdooier 0.5 eetlepel citroensap peper zout 6 eieren 2.5 dl water 2.5 dl melk (halfvol) 270 g bloem (tarwebloem)
De garnalen pellen, de koppen en schalen enkele minuten koken in de visfumet en zeven.
De champignons schoonmaken, in vieren snijden en even koken in een pan met een weinig water, het citroensap, peper en zout.
Het kookvocht van de champignons bij de garnaalfumet voegen.
Een roux bereiden door de boter te laten smelten en er 20 g bloem door te roeren.
De garnaalfumet erbij voegen en onder voortdurend roeren op een zacht vuurtje goed mengen tot een dikke, stevige saus.
De garnalen, de gemalen kaas en de champignons door de saus mengen en op smaak brengen met peper en zout. (Een beetje kaas apart houden voor de afwerking.)
Een beslag maken met de eieren, het water, de melk en de bloem.
Mooie flensjes bakken met dit beslag.
De flensjes vullen met de saus, oprollen, in een vuurvaste schaal schikken en overgieten met een lepeltje overgebleven saus.
Bestrooien met de resterende gemalen kaas, enkele nootjes boter toevoegen en 15 minuten garen in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Lasagne van tomaten
Ingrediënten voor 4 personen
8 tomaten 2 courgetten 2 aubergines 2 paprika's (rood) 2 sjalotten 2 teentjes knoflook 6 cl olijfolie (extra vierge) 6 takjes oregano 4 eetlepels basilicum (fijngehakt) peper zout 5 g suiker 500 g mozzarellakaas 10 vellen lasagne 50 g Parmezaanse kaas
De tomaten wassen en in stukjes snijden.
De sjalotten en de knoflook fijnhakken en aanstoven in olijfolie.
De stukjes tomaat, de oregano en de helft van het basilicum toevoegen.
Gedurende 20 minuten zachtjes laten stoven.
Vervolgens de saus mixen, laten inkoken en op smaak brengen met peper, zout en suiker.
De groenten schoonmaken, in stukjes snijden en gaarstoven in olijfolie.
De oven voorverwarmen op 175 graden.
De voorgekookte lasagne eventjes in kokend water leggen en laten uitdruipen.
De mozzarella in dunne schijfjes snijden.
Een vuurvaste schotel insmeren met boter en de ingrediënten er in laagjes in schikken: eerst een laagje tomatensaus, dan lasagnevellen, groenten, een basilicumblaadje, mozzarellaschijfjes en opnieuw een laagje tomatensaus.
Eindigen met tomatensaus, bestrooien met Parmezaanse kaas en in de oven laten bakken.
Appeldroom
Ingrediënten voor 4 personen
500 g appelmoes 1 citroenschil 50 g rozijntjes 4 eetlepels viili 1 dl room 2 eetlepels honing (vloeibaar) 20 g amandelschilfers
Schil de appelen, snij ze in parten en verwijder het klokhuis.
Stoof ze met de citroenschil in een bodempje water gaar.
Hou het deksel op de pan.
Verwijder de schil en pureer de appelen.
Roer de rozijnen erdoor en laat afkoelen.
Klop de slagroom stijf.
Meng met de appels, de viili en de honing.
Schep in schaaltjes en bestrooi met de amandelen.
|