Salade van gerookte schelvis met mangoxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor twee personen 200 gram gerookte schelvis 1 rode ui 1 mango 1 limoen (onbespoten) 3 takjes munt 3 takjes koriander 1 eetlepel olijfolie zout peper
Doe de schelvis in een kookpot, giet er water bij tot de vis ruim onder staat en breng aan de kook.
Laat twee minuten koken. Neem de pot van het vuur en laat de vis afkoelen in het water. Pel de ui en snij hem in dunnen ringen. Schil de mango en snij hem in blokjes. Schil de limoen met een dunschiller.
Zorg dat alleen het groene deel van de schil meekomt. Doe de ui en de mango in een slakom, samen met de blaadjes munt en de koriander.
Laat de vis goed uitlekken op een vel keukenpapier.
Haal hem uiteen met je vingers en doe hem bij de rest.
Rasp de helft van de limoenschil boven de kom.
Pers de limoen uit en besprenkel de salade met het sap.
Doe er de olie bij en breng op smaak met peper en zout.
Meng alles goed dooreen met je handen of met twee eetlepels.
Dien koel op.
|