Mexicaanse maïssoepxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
200 g maïs (in blik) 1 ui 1 Spaans pepertje (piment) olijfolie om te bakken 0.5 paprika (groen) 0.5 paprika (rood) 10 dl groentebouillon 3 dl melk (halfvol) 2 tomaten 2 eetlepels peterselie (fijngehakt) peper zout
Snipper de ui.
Verwijder de zaden van de paprika's en de Spaanse peper.
Hak deze in stukjes.
Fruit de ui samen met de Spaanse peper in de olie.
Bak ook even de paprika mee.
Voeg de bouillon en de melk toe, breng aan de kook en draai dan het vuur laag.
Pel de tomaten en snij ze in stukjes.
Voeg de stukjes tomaat samen met de maïs aan de soep toe.
Laat zonder deksel 30 minuten sudderen.
Breng op smaak met peper en zout.
Bestrooi voor het opdienen met gehakte peterselie.
Lasagne met radicchio rosso
Ingrediënten voor 4 personen
8 vellen lasagne peper zout 3 kroppen radicchio rosso 1 ui 1 teentje knoflook 5 sneetjes spek (gezouten) 3 cl olijfolie (extra vierge) 130 g boter (bakboter) 100 g kaas 10 dl melk (vol) 60 g bloem (tarwebloem)
De lasagne in gezouten water beetgaar koken, spoelen onder de koude kraan en laten uitlekken.
De radicchio wassen, drogen en in reepjes van 1 centimeter snijden.
De gepelde ui en knoflook fijnhakken en met het in blokjes gesneden spek laten aanfruiten in een mengsel van boter en olie.
De radicchio toevoegen, kruiden met peper en zout en op een laag pitje laten gaarstoven.
Een blonde roux bereiden met de helft van de boter en de bloem, de melk erbij gieten en al roerend laten indikken.
Een ovenschotel beboteren en daarin achtereenvolgens lasagneblaadjes, radicchiomengsel, witte saus en geraspte kaas schikken.
Dit herhalen tot alles opgebruikt is en dan gedurende 15 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Meteen serveren.
Tamarinde-gemberijs met rode papaja
Ingrediënten voor 4 personen
4 eierdooiers 145 g suiker 2.5 dl melk (vol) 3 dl room 100 g tamarindepulp 100 g gember (fijngesneden) op siroop 2 papaja's
Klop dooiers en suiker door elkaar tot het volume is verdubbeld.
Breng de melk aan de kook in een steelpan en giet, als hij begint te schuimen, bij het eimengsel.
Klop door elkaar en doe terug in de pan op laag vuur.
Roer tot het mengsel dik wordt en blijft hangen aan de achterkant van een houten lepel.
Haal van het vuur en zeef boven een koude kom.
Roer er tamarindepulp, room en gember door.
Laat afkoelen en giet dan in een ijsmachine.
Volg de gebruiksaanwijzing.
Als je geen ijsmachine hebt, giet dan het mengsel in een kleine metalen kom en zet die in de vriezer.
Haal het mengsel om het paar uur uit de vriezer en klop het door.
Hierdoor worden eventuele ijskristallen weer gebroken.
Halveer de papaja's, schil ze en verwijder de zaadjes.
Serveer een bol ijs in elke papajahelft.
|