Salade van gerookte zalm met fruitxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor vier personen 150 gram meloenballetjes (diepgevroren) 4 tomaten 100 gram gemengde sla 1 sinaasappel (onbespoten) 4 schijven ananas (vers of in eigen nat) 3 takjes munt 1 pak gerookte zalm (liefst in blokjes gesneden) 1 teentje look 1 limoen 2 eetlepels olijfolie grof zeezout peper uit de molen
Laat de meloenballetjes ontdooien in een slakom. Schil de sinaasappel met een dunschiller.
Zorg dat alleen het oranje deel van de schil meekomt. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij het vlees in blokjes.
Doe ze in de slakom. Was de sla en dep ze droog.
Snij de ananas in blokjes.
Haal de blaadjes munt van de takken. Doe alles bij de rest in de slakom en voeg de blokjes zalm toe. Rasp de sinaasappelschil boven de slakom. Pers de sinaasappel uit en zet het sap weg. Pel het lookteentje en hak het fijn.
Doe hem bij het sinaasappelsap.
Pers de limoen uit en doe het sap erbij, samen met de olie.
Klop stevig op en giet deze vinaigrette in de slakom. Meng alles goed dooreen. Bestrooi met wat grof zeezout en kruid stevig met peper uit de molen.
|