Salade van waterkers met aardbeienxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor vier personen 1 bosje waterkers 250 gram aardbeien 1 sinaasappel (onbespoten) 1 takje munt 2 eetlepels olijfolie 1 koffielepel balsamicoazijn 1 mespunt fijne suiker zout peper uit de molen
Was de waterkers en zwier ze droog.
Haal de blaadjes van de takken. Was de aardbeien en haal de steeltjes eraf.
Snij ze in vieren. Schil de sinaasappel met een dunschiller en leg een deel van de schil opzij.
Schil de sinaasappel verder tot op het vruchtvlees en snij de vleespartjes tussen de bittere vliezen uit.
Vang het sap op in een bord. Doe het sap samen met de azijn, de suiker en een snuifje zout en peper in een kom en klop op met een garde.
Doe er onder voortdurend roeren de olie bij. Meng een vierde van de vinaigrette onder de waterkers en schik op een schotel.
Leg de aardbeien erbij.
Verdeel de muntblaadjes en een reepje geraspte sinaasappelschil erover en dien koel op.
|